maandag 29 juni 2009

Leidschendam

Afgelopen weekend was het evenement Leidschendam voor de tweede keer georganiseerd. Dit is HET evenement dat door La Bombarde georganiseerd wordt. (La Bombarde is onderdeel van De compagnie van Brederode, ons dus!!) En het gaat haast traditie worden, maar ook dit jaar hebben de kanonnen het weer voor elkaar gekregen de nabij gelegen parkeerplaats te laten zingen (na het schot gingen alle auto-alarmen af :D).

foto Dit was ons kamp vanaf het winkelcentrum Leidschehage. We stonden dus mooi aan het water.

foto(rechts) Dit is ons kampement ook. Hier een klein doorkijkje richting de luifel, waar iedereen nog na aan het genieten is van het heerlijke eten.


foto Helaas krijg je daarna dan de eeuwige afwas weer, en van zo'n groep is dat toch iedere keer best groot. Jammer dat er niet altijd wat vrijwilligers zijn die gewoon blijven voor de afwas (hint hint).


foto
We hadden 2 maal op een dag een veldslag. Waarbij we nu een prachtig drietal kruisboogschutters hadden die af en toe naar voren kwamen hollen om een schot te lossen. Ferry was een van hen.


foto
Piet, als sergeant boogschutters had het met 2 groepen (longboog en kruisboog) druk met heen en weer rennen, maar op de volgende foto zie je toch een mooi bosje boogschutters. We zien oa onze Geert, Patrick, Inge en Inge.

foto Dan hebben we het volk met de slagwapens nog. Commando over de gehele zijde van Leidschendam was onze Raymond! En op de foto kunnen we de persoon met het meeste hart voor de compagnie vinden, hij was immers de enige met een livrei aan, Gert-Jan!! :D

foto

En de kanonnen kun je alleen op de foto zien met veeeeeel rook :D.


fotoOp zaterdag was er nog een optocht door het winkelcentrum Leischenhage, met La Bombarde voorop!

Zaterdagavond was er nog een boogschiet-wedstrijd, waar Geert nog een potje hoestbonbons gewonnen had. Eerste en tweede waren, zoals het jaar ervoor zoon en vader van de Gelderse Roos.

Een prachtig evenement waarna we hopen dat Didier, de organisatie zelve, niet al te veel letsel van de stress gaat over houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten