maandag 8 juni 2009

Sterckshof

Aan de rand van Antwerpen ligt een prachtig park waar afgelopen weekend voor de 10de maal een groot evenement, De Quaeye Werelt, georganiseerd door de Legende werd gehouden.

Tussen de vele (stuk of 100) tenten konden wij ons kampement nog opzetten. We hadden een prachtig kamp samen met De Huurlingen van Voorne. Alles stond wel heel dicht op elkaar (de luifel zat bijna alleen aan andere tenten vast) maar dat maakte het juist gezellig.

Dit freecamp evenement maakt het mede aantrekkelijk door de vele handelaren die er zijn. Velen van ons hebben dan ook nieuwe spullen kunnen aanschaffen. Zwaarden, servies etc. Iedereen weer in z'n hum! En doordat het een jubuleum was, konden er een klein aandenken worden gekocht, als bewijs van deelname.

Zaterdag was er een prachtige veldslag. Ik ben slecht in gokken maar er stonden echt meer dan 150 middeleeuwers. Zwaardvechters, pieken linies, boogschutters en kannonen. Alles was vertegenwoordigd.

Op zondag werd er na een hoopgevende captainsmeeting, waar een verloren zwaard toch weer terug kwam, geen veldslag gehouden. Dit was omdat de organisatie zo slim was ons niet door gigantische plassen te laten vechten, zodat de veiligheid gewaarborgd beleef, dank!

Helaas zijn alle tenten nat ingepakt, maar verder was het een super gezellig, geslaagt evenement.

Ik heb zelf geen foto's gemaakt dus die komen zodra iemand ze op internet vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten