woensdag 8 mei 2013

Kerpen (Eiffel) 3 mei 2013

Bericht van onze razende reporter Pieter Vieveen:
Vrijdag 3 mei, 15.05 uur, een stralende en stille vrijdag middag in Oostvoorne.
Plotsklap wordt de stilte verstoord door het geluid van een dikke Dacia diesel die een zwarte tandem asser door het verstofde dorp sleurt. Eindelijk, Anja is klaar met werken, en de rit naar Kerpen in de Eiffel kan beginnen.
Volgetankt ( in Duitsland is de diesel duurder als bij ons en we blijven Hollanders ) gaan we de N15 op, (pas daarna wordt het de A15 Dies ) ruim 340 km met de aanhangwagen te gaan met een top van 90 in Nederland en 100 in Duitsland.

Gelukkig hebben we weinig last van files en rond 17.15 passeren we bij Tegelen de grens nadat we nog even naar de 2e woning van Geert en Yvonne hebben gezwaaid. Tot aan Euskirchen gaat de rit zeer voorspoedig maar daarna zakt de snelheid behoorlijk door het heerlijke valse plat richting Trier. 
Via wat binnendoorwegen komen we om 19.10 aan op het burchtterrein in Kerpen, maar niet nadat ik nu precies weet waar die ene flitspaal daar in de buurt staat. ( zal eerdaags wel post uit Duitsland ontvangen ben ik bang).

Snel hebben we op de laatste plek van Brederode kunnen opbouwen, om daarna van de opbouwhamburgers te kunnen genieten. I.v.m. kleine ruimte was de keukentent als luifel opgezet ( idee van Yvonne) maar helaas zat een ieder die avond aan tafel voor onze tent:). Ook Bjorn was aanwezig met zijn nieuwe tent, blijkbaar gekocht volgens het Dies principe, dus met garagedeuren.

Aanwezig waren Piet, Rob met zoon Bas, Geert en Yvonne, Peter, Bjorn, Loek, Pieter, Anja en Foske, een redelijke doorsnede van Brederode ( zonder Loek dan, die was als gast).
Zaterdag 4 mei, na een koude nacht werd het schitterend weer en een ieder was in goede stemming.
De burcht verzorgde brood en beleg en Rob voor de gebakken eieren. Na de kaptains meeting kwam de zwart kruit demo, kanone!! wat roffelt dat mooi in de Eiffel.
Maar helaas, in het dorp waren ze het er niet allemaal mee eens en der Polizei kwam polshoogte nemen.
Gelukkig werd dit met oog op de middagrust geregeld. ( een uurtje later met de veldslag beginnen ). 
Beetje jammer dat dit pas om kwart voor 2 bekend werd en er al een groep ingeblikte mensen rond liep; om te voorkomen dat dit ingeblikte kannonvoer begon te ruiken werden ze door Yvonne in de schaduw van de Brederode luifel geparkeerd en van water voorzien.

Behalve dat Brederode voor boogschuters zorgde waren ze deze keer ook sterk in het echte herrie maken.
Met 2 handkannonen en 3 schutters zorgden ze samen met 3 Kranenburgers en Yvonne (van Lars) voor de verdediging, terwijl het Gelders Overkwartier voor de aanval zorgde.
Na een mislukte aanval werd besloten om de poort op te blazen hetgeen een mooie rookwolk opleverde, nog wat overleg en een kampioens gevecht gevolgd door een leuke schermutseling was het weer over.

's Avonds vond er een plechtigheid plaats ter nagedachtenis aan Jos (Janssen) de smid die 3 weken geleden is overleden. Jos zijn smidse staat in zijn geheel opgesteld in de burcht van Kerpel en blijft hier ook.
Om 20.02 uur, na een verhaal van Mart van het Gelders Overkwartier werd er een kannon salvo gegeven ter nagedachtenis aan 'onze' Jos en de Dodenherdenking.
Persoonlijk vond ik dit zeer indrukwekkend, en ik geloof dat ik niet de enige was.

De zondag verliep verder zoals de zaterdag met dien verstande dat er om 18.00 uur opgeruimd kon worden.
Dit was gezien de beperkte ruimte best wel een opgave, maar door een voorop vastgestelde oprij volgorde ging dit best goed en reeds om 20.00 uur konden we allemaal richting huis.
Precies om 0.00 uur reden we Brielle weer in en was er ook aan dit evenement weer een einde gekomen.
Hopelijk dat het voor Piet en de anderen ook niet al te laat geworden is.
2 opmerkingen:

  1. bedankt voor wederom een uitgebreide cursus knallen :) de compagnie krijgt binnenkort zijn eigen poetssetje :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.S. de bekeuring heb ik ontvangen.
    Het valt wel mee, 25 euro, Piet is dit te declareren?

    BeantwoordenVerwijderen