donderdag 22 oktober 2009

ruine van Brederode

Het is de week van de geschiedenis en in die hoedanigheid staan wij als compagnie van Brederode op de ruine van brederode te Santpoort. Van gisteren tot aanstaande zondag (het is nu ik dit schrijf donderdag).
Met het thema van de week van de geschiedenis: vrede en oorlog, past onze compagnie natuurlijk perfect op de ruine.

Hier kunt u een mooi filmpje zien van de compagnie op de ruine. Van het weekend zijn we met meer leden, maar ook door de week konden mensen tijd vrij maken!

----------------------------------------
Maandag 26 oktober:
foto
Het weekend was geweldig! De ruine voelt voor velen van ons echt als een thuis haven. (volgens mij voelt dat zo voor bijna iedereen die er ooit eens geweest is)
We hadden de enige kamer in de ruine die nog redelijk dicht te maken is en daardoor te verwarmen, ingericht als hoofdkamer.
Ferry had zijn bed in het midden gezet en zijn tafel er mooi voor. Dwars door de kamer stonden twee grote tafels waar we borden en bestek kwijt konden, een tafel wapens en de tafels dienden meteen als afscheiding zodat de mensen niet constant overal doorheen liepen.
Op de grond lagen een heleboel huiden en het hout vuur was natuurlijk 24h per dag aan in de haard.
foto foto foto foto

Daarnaast was er buiten, daar waar altijd een binnenplaats van het kasteel is geweest met een put, een boogbaantje en onze luifel, kook vuur en de manschappen tent. We hebben niet buiten in de tent geslapen maar binnen in de met het vuur verwarmde ruimte!
foto foto
foto
Hier zie je nog de heren die alles aan het bekritiseren waren en voor de foto wel in een leuke pose wilden gaan staan...
foto
Het heuveltje dat we op moesten van de binnenplaats naar het kasteel was niet altijd makkelijk te beklimmen!
En last but not least: de gehele dag stonden er mensen op wacht die niet zomaar alle bezoekers binnen lieten! Jaap had zelfs een hond die mee hielp!(hier zie je Ferry)
foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten