maandag 17 augustus 2009

Aarschot

Na de lange weg naar het zuiden weer afgelegd te hebben konden we netjes onze plaats in het "nederlandse kamp" achter de muur in nemen. Het zei dat we wel een paar meter waren opgeschoven ten opzichte van vorig jaar, maar nu stonden we prachtig recht achter de poort :D.

Het evenement in Aarschot lijkt een klein beetje op dat in Sterckshof. Alleen hier wordt het georganiseerd door De orde van de hagelanders. Het is in een prachtig stukje open veld waar een houten muur gemaakt is. Op die manier kan er een veldslag gere-enact worden als zijnde een belegering van Aarschot.

Dit jaar werd op zaterdag de belegeraar verslagen en weggejaagd. Hierdoor lagen er aan het begin van de veldslag van zondag nog een paar mensen voor de muur te slapen/gezellig te doen. Maar na een alarm bel kwam er nog een goede strijd en werd de muur (Aarschot) in genomen...

foto fotoDeze muur is geweldig mooi omdat je je echt kunt terug trekken, of uitvallen. En boogschutters kunnen op de muur staan! (van achter een foto en van voor :D)

foto foto foto Ook heb ik dit keer eens wat foto's gemaakt van het opbouwen... Dat gaat ook altijd zo gestroomlijnd!!! ;)

Op het veld zelf heb ik alleen maar positieve dingen gehoord van de boogschutters: "Ja, op zondag ben ik 8 keer geraakt!" (Piet had zijn dag niet, bij het afbouwen bleek er ook nog van alles met de aanhanger. Banden, sloten, lampen...)
Van de mensen die met zwaard stonden heb ik niet veel positiefs gehoord helaas. De overduidelijke reactie was "als iemand 3 keer hard geraakt wordt en nog niet gaat liggen, is het niet leuk meer".

foto En op zaterdag viel het feest van Aarschot tegelijk met het evenement. Afgelopen zaterdag werd er in Aarschot gevierd dat een heilige Aarschot had beschermd tegen de pest, ergens in de 18e eeuw. Ter ere van deze niet-pest-epidemie steken ze altijd kaarsjes aan. De foto laat ons kamp met kaarsjes zien. Alle andere kampementen deden ook mee. Geweldig mooi was het!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten