maandag 3 juni 2013

Sterckshof 1 en 2 juni 2013


Met dank aan Marlies, onze Polderkol:

Na een leuke ochtend voor schoolkinderen  met de Compagnie op Justerland moest ik met tegenzin de Compagnie verlaten om af te reizen naar Sterckshof bij Deurne in Belgi ë.
Maar met de zon in het gezicht en een goed muziekje was het toch leuk om in de file te staan en uiteindelijk aan te komen.

Zoals het gaat bij de Compagnie was er meteen hulp bij het opbouwen, na een lange dag was om half negen alles in orde; tijd voor een gezellig gesprek.
Op Sterckshof was vooral de handelsdelegatie van de Compagnie van Brederode  aanwezig, onder andere de Zilverlinde, de nieuwe mensen (waarvan de naam me even ontschoten is) met kleding  en Polderkol.
We waren al blij met droog weer en wonder boven wonder was dit de eerste  Steckshof zonder regen die ik heb meegemaakt.

Er was veel publiek en de sfeer was goed. Zaterdag was het fris en veel wind, maar zondag werd het duffe hoofd zowaar wakker met een zonnetje in het gezicht dat de hele dag geschenen heeft. De zon deed de mensen goed het was gezellig druk en mensen genoten van het evenement.

Van de veldslag niet veel meegekregen behalve de knallen, de Belgische vogeltjes zijn voorlopig weer van de leg en natuurlijk de verhalen van onze jongste telg (Peter van Zilverlinde) die mee mocht met de veldslag met zijn mooie kostuum en harnas en zijn nieuwe wapen. Hij heeft genoten en twee keer de veldslag gewonnen, ik ben trots op hem.

Dus hoe zwak bemand de Compagnie ook aanwezig was door twee evenementen in hetzelfde weekend: we hebben weer wat moois laten zien in Belgie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten