vrijdag 7 juni 2013

Opening Brederode: we zijn weer thuis! 7 juni 2013

We hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover... de Ruïne van Brederode wordt officieel geopend!
Om 11 uur komen Piet, Patrick en ik aanrijden, Rob is er al. We beginnen direct met spullen in de karren te zetten, en het sjouwen kan beginnen. Wat een klus altijd weer, maar ook: wat een luxe!
Nog niet zo heel erg lang geleden moesten we alles met twee kruiwagens, op de schouders en onder de armen over het terrein vervoeren.  Met dank dus aan onze Super Piet Groot!!! (voor het maken van die prachtige grote karren, waarin alles kan worden overgebracht, zelfs de palen kunnen er op)
 En daar is ie dan: "onze trots" prachtig afstekend tegen de blauwe hemel, en badend in zonlicht!
Na de eerste tenten opgezet te hebben, is het tijd voor een kop koffie. We zijn al voor dag en dauw opgestaan vanmorgen en steeds druk in de weer geweest, daar zijn we nu echt wel aan toe.
Om vier uur worden de eerste genodigden verwelkomd, en hebben wij ons omgekleed tot waardige bewoners van Brederode. Er zijn zoals dat hoort sprekers die een stukje historie van Brederode aanhalen; onder andere Dimitri, de nieuwe beheerder. Piet vertelt over de afgebroken vlaggenmast, de dag dat bekend werd dat Brederode ging sluiten en bedelt om een nieuwe, en...
...overhandigt een nieuwe vlag van Brederode, in afwachting van een nieuwe mast.
We horen vele positieve geluiden over de Ruïne, en we kijken terug op een geslaagde eerste dag op Brederode. Zondag komen we terug voor de verdere opbouw van ons kampement en bewonen wij het Kasteel om volgende week, zoals we dat al een paar jaar doen, de meer dan acht honderd schoolkinderen te ontvangen.

Tot Brederode! Marian van Hattem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten