woensdag 17 april 2013

Brielle 1 april deel 2

Hierbij de bijdrage van Rob:


Helaas was er nog geen opening van het seizoen op de Ruïne van Brederode mogelijk, dus zijn we maar met een gezellig BOEMBOEM weekendje begonnen in Brielle.

 

Wat kunnen wintermaanden toch lang duren, maar met bijna 20 mensen in de gastvrije huiskamer van Pieter en Anja heb je toch wel weer dat gezelligefamiliegevoel snel terug hoor.

En wat begint het seizoen weer mooi, Marc ook weer op de been en Jaap weer van de partij, Ferry weer te zien, Diedier weer te horen.
Groot deel van de rondreizende takken van de Compagnie bij elkaar dus, Bombarde Be, Huurlingen van Voorne, Kasteelschutters met een nieuw lid Angelique, in jurk gemaakt door Heleen, ja Geert haar mag je wel contributie berekenen dit jaar hoor ;-), en twee Kranenburgers nou als dat geen Feestje wordt.

Nou wel dus op deze prachtige eerste lentedag, zonnetje erbij, dozen lekkers uit België en Eindhovense heel dicht bij Limburgvlaai van Peter die er weer een jaartje bij heeft mogen stoppen zijn wij er klaar voor.
Want er moest ook geschoten worden natuurlijk, Kanonnen eerlijk verdeeld, Paulina aan de Geuzen kant al de andere aan de Spanjaarden kant, en zoals je ziet geen staande Spanjaard meer over voor op de foto. (mocht één van jullie Spanjaarden toch foto's hebben gemaakt stuur ze dan even naar de Blog om het tegendeel te bewijzen)

Maar ja Spanjaarden en Zwartkruit is een gevaarlijke combinatie is gebleken, en slecht voor je bloeddruk, maar gelukkig is het, na een bezoekje aan het ziekenhuis Spijkenisse, ach hebben we daar ook weer wat PR voor onze groep kunnen doen want DAAR waren toch nog niet eerder geweest he Piet, toch allemaal uiteindelijk met een sisser afgeslopen. 
Anja en Pieter bedankt voor de gastvrijheid en het gezellige weekend namens mij en Angelique.
Maar neemt niet weg dat het hoog tijd wordt jullie allen weer te ontmoeten dus hopelijk tot snel!

 


Zoals je ziet op de foto hieronder van de nieuwe bus en mijn nieuwe combinatie zijn wij klaar voor het nieuwe seizoen, het volledige kampement is in de winter onder handen genomen en waar nodig gerepareerd en weer aangevuld, onze nieuwe (nou ja eigenlijk Piets) mega lange bus tot de nok toe volgeladen, onze stilstaande Compagnieaanhanger heeft een nieuwe eigenaar, net als de commandant tent overigens gekregen, hebben wij er weer zin in.
Na een twijfelachtige start met voorzichtige aanvragen, en veel onrust met de onzekere locaties die wel of niet open kunnen blijven, worden we nu weer overspoelt met aanvragen en kunnen er eindelijk knopen doorgehakt worden en hoeven we onze agenda hopelijk niet nog een keer aan te passen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten