maandag 7 september 2009

Roermond

In de volksmond (van de compagnie) heet dit evenement "het evenement langs de snelweg". We staan net aan de buitenkant van de muur rond een kathedraal. De rest van het jaar is dit een hondenuitlaatveld, maar speciaal voor dit weekend ruimen ze dat op.

foto Dit jaar was het groter dan vorig jaar. Er liepen schapen los over ons kampement! (ok, en misschien vond Tosca dat een beetje gek) Op de foto kun je ook zien hoe de weg was afgezet: namelijk met hekken en jutte (wat we in de 15e eeuw nog niet kenden). Niet ideaal, maar goed, het went.

foto Hier zie je Piet ons standaard vrijdagavondeten maken: broodje hamburger! Zo kunnen we snel eten als we al opgebouwd hebben. Daarbij zie je de auto's nog staan.foto Dit was binnen de muur: de rest van het evenement dus. Van allerlei ambachten kon je wat zien. Pottenbakker, boekbinder, je kon er zelf schrijven of vilten en nog een hoop andere dingen.foto We hadden de boogbaan weer eens staan en net als vorig jaar hadden we in Roermond een super hulp! Wie van de twee zou het beste geschoten hebben?
foto foto Op zaterdag maakten onze geharnaste vrienden nog een rondje over de rommelmarkt voor ze elkaar te lijf gingen. (rechts) De aanleiding voor dit gevecht was het wel, al dan niet, verbranden van de mogelijke lichtekooi die je nog net tussen de twee heren door kunt zien.

foto En onze Ferry weet nu precies hoe het is om een museum stuk te zijn: mensen blijven op een afstand staan kijken, vertellen hun kinderen wat ze denken te zien en een enkeling komt even voelen: BOE!!!!

Een zeer leuk en gezellig evenement!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten