maandag 28 september 2009

LPLG

HET evenement met een hoop andere tijden!

Het LPLG (Landelijk Platform Levende Geschiedenis) is de overkoepelende organisatie voor reënacters. Ieder jaar organiseert LPLG een evenement waarbij al haar leden komen. Dus dan staan er groepen van de romeinen tot de tweede wereld oorlog, allen op 1 plaats tegelijk!

foto foto foto

Publiek loopt de tijdlijn rond. Voor kinderen worden ze met vragen op weg geholpen. Verder doen alle groepen 'hun ding' op het grote veld.
foto Zo mochten wij dus om 14.10 uur een veldslag houden, gevolgd door een boogschietdemo. Alleen deze volgorde was al apart voor ons: meestal hebben we eerst een boogschietdemo/oefening voordat we de veldslag doen. Wel ontzettend mooi aan de boogschietdemo was dat we met scherpe pijlen van de Graven van Holland gingen schieten. We schoten op een, daarvoor bedoeld, zwijn dat, wanneer genoeg mensen raak schoten, helemaal ging zwengelen.

fotoOp de een of andere manier waren de boogschutters ver in de meerderheid ten opzichte van de piekeniers en zwaardvechters tijdens de veldslag. Dit gaf een prachtig effect en werd er weer eens echt goed geraakt!

foto Nog voor de veldslag was er een modeshow. Heel leuk om te zien hoe de mode door de tijd veranderd. De leden van de compagnie zijn blijkbaar niet zo mode bewust, want niemand stond te springen om hieraan mee te doen!

Aan het einde van het evenement, zondag rond 16.00 uur, was er een afsluitend defilé waar alle groepen een aantal mensen heen stuurden en je elkaar nog even prachtig op de tijdslijn kon bewonderen.

foto
foto

fotofoto Een mooi aanzicht van ons kamp en het eerste wat de bezoekers zagen als ze binnen kwamen:
En links het bewijs dat Diedier afgewassen heeft!

Een ontzettend aparte ervaring om als middeleeuwer plots tussen allemaal mannen in uniform uit de tweede wereld oorlog te staan!

copyright op foto's van www.paladijntje.nl
Bij deze: ik had graag toestemming tot plaatsen gevraagd, maar kan geen contact vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten