maandag 1 september 2014

De Nijmegenaar terug naar de tijd van de Gebroeders van Limburg

Het terugkerende weekend ter ere van de Gebroeders van Limburg brengt Nijmegen naar de middeleeuwen. 
En wij waren daar ook weer! 

Voor mij persoonlijk, deze post is weer eens door Inge geschreven (mocht je die nog kennen), is het een raar weekend. Ik woon in Nijmegen en kan dus thuis slapen. Daarbij is het voor mij lang geleden (erg lang geleden) dat ik weer een heel evenement heb meegedraaid en mijn lieve vriend Rick draait een keer mee!

Wat we dan specifiek gedaan hebben dit evenement? Nou, buiten dat het weer niet echt meewerkte hebben we op zaterdag een prachtige veldslag gehouden, waar er onder aan de muur gevochten werd, boogschutters naar beneden schoten vanaf de muur en aan twee kanten kanonnen de mensen lieten schrikken! 
Echt een prachtige plek voor zo'n veldslag: de muur achter het Valkhof (een mooi museum wat ontzettend gastvrij meedeed met het festival! Zeker een bezoek waard). En gezien ik van boven meeschoot heb ik vanaf daar stiekem een foto gemaakt: Hier leven de boogschutters nog: 

Maar zo'n 9-loop kanonnetje kan veel veranderen: 


Zaterdagavond hebben we vuurpijlen geschoten, weer van bovenaf die prachtige muur; een onwijs gave activiteit voor de boogschutters. Op de foto het resultaat: de strobalen staan in de fik! (er waren wel wat pogingen voor nodig)
Het eten was dit evenement heerlijk, Susan en Els! 


Ze stonden ervoor in de rij: 


Ook leuk dat we weer wat training hadden buiten de veldslag. Weinig passen door de niet al te beste ondergrond, maar toch weer wat bijgeleerd!


En je vroeg je nog af hoe een eerste dag kanonschieten er uitziet? Nou, dat is een hoop gesjouw:

Op naar beter weer voor top evenementen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten