zondag 24 juni 2012

Nuwendoorn: storm, onweer, regen, hagel, met z'n twaalven in de camper en lang leve de wegenwacht!

Ons "waai-weg-kasteel" Nuwendoorn hebben we weer achter ons gelaten.
Net als vorig jaar was er hevige storm. Sommige tenten werden daardoor niet opgezet. Nu echter kwam er ook nog regen bij, onweer en zelfs hagelstenen!
Ondanks dit alles kwamen er veel bezoekers naar Eenigenburg.
Met paard en wagen werden zij vlak bij de brug afgezet om later weer naar hun auto, een eind verderop, te worden terug gebracht.

Vanmorgen konden we geen ontbijt maken vanwege de wind die het vuur onder ketel en koekenpan vandaan blies.
De simpele - maar bepaald niet middeleeuwse- oplossing was: met zijn allen in mijn camper ontbijten. Daar kwam ieder weer een beetje bij, en na de boterhammen met gebakken eieren, koffie en thee konden we aan de slag en gingen we vol goede moed richting tentenkamp.
Een aantal keren moest er wel aan de stokken gehangen worden om te voorkomen dat de luifel de lucht inging.
In de tenten werd er ondertussen doorgegaan met uitleg over wapens, werd er tin gegoten en onze Polderkol verkocht haar kruiden en zalven tegen allerlei kwalen, of gewoon voor een lekker geurend bad.
Tijdens het afbreken van het kamp moesten we een paar keer onderbreken vanwege het slechte weer. Toch kwam alles weer in de auto's.

Het laatste oponthoud kwam bij Piet's vrachtwagen vandaan. Links achter was een te zachte band om veilig te gaan rijden, dus wegenwacht gebeld.
Bij nader onderzoek bleek de band verwisseld te moeten worden. Eenmaal het reservewiel eronder konden we echt naar huis, want uiteraard hebben degenen die er nog waren gewacht tot ook Piet naar huis kon.
Al met al een weekend om niet licht te vergeten! En... wegenwacht bedankt!
Tot Brederode, Marian

Van 2012-06-24Nuwendorn

Van 2012-06-24Nuwendorn

Van 2012-06-24Nuwendorn

Van 2012-06-24Nuwendorn

Van 2012-06-24Nuwendorn

1 opmerking:

  1. Marjorie van Beekum26 juni 2012 om 09:31

    Ondank al die onstuimigheid toch zo'n 600 bezoekers tijdens het Floris-weekend op het waai-weg-kasteel! Niet in het minst dankzij jullie inzet. Bedankt Compagnie!

    Marjorie van Beekum, projectleider Floris-weekend, Cultuurcompagnie Noord-Holland

    BeantwoordenVerwijderen