donderdag 14 juli 2011

Scholenproject Ruine van Brederode

Best Trots, mogen we zijn. Op elkaar en op onszelf, voor een geweldige dag met de school en de ruine terwijl het de gehele dag goot van de lucht en het windkracht 7 rond de ruine spookte.

We hebben het allemaal heerlijk naar ons zin gehad (op het afbreken in die nattigheid na).

We hadden in de poort de touwslager, in de keuken (onder de luifel) linzensoep, konden boogschieten vanuit een tent, het wapenrek stond half in de regen in het eerste vertrek van de ruine, Carla vertelde de etiquetten van de middeleeuwen in de lekker warme woonkamer, in de kelder stond de Polderkol, het stokvechten was ook binnen en in de achterste toren vertelde de beheerder het echte verhaal over Brederode.

Het was de een na laatste dag voor de vakantie en op school was een parallel programma waar op ingeschreven kon worden. Sommigen hadden daar gekalligrafeerd, geleerd welke kruiden er handig zijn, zwaardgevochten en nog een hoop andere opties. 's middags draaiden de groepen om.
Een, wat mij betreft, ongelofelijk leuke samenwerking.

Na lekker gedouched te zijn en ik dit aan het opschrijven ben, krijg ik toch zin in komend weekend: Evenement in de Beekse Bergen, ondanks de weersvoorspellingen ;).
Tot daar!

nb. Mocht je foto's hebben gemaakt, stuur ze naar ons op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten