maandag 27 september 2010

LPLG in de zon

Ja, een multiperiode evenement met prachtig weer! Het Landelijk Platvorm Levende Geschiedenis (LPLG) heeft dit jaar weer een ontzettend mooi evenement voor ons allen neergezet.
Van Romeinen (en een griek) tot de tweede wereldoorlog, alles stond vredelievend naast elkaar. De bezoeker kon langs alle tenten lopen en verplaatste zich op die manier door de tijd heen. Er was ook een leuk opgezette quiz door alle kampen/tijden en eigenaardigheden heen. Zo moest iedereen bij ons komen vragen wat voor wapen de "goedendag" was.

Zo werd de optocht aan het einde van iedere dag een prachtig geheel. Hier op de foto zie je het begin van de tijdslijn: de Griek met daarachter de Romeinen. En waar ze heen moeten verteld iemand uit de wereldoorlogen van de 20ste eeuw! Als je goed kijkt zie je helemaal rechts ons vaandel al aan komen.
From LPLG2010
Op de volgende foto zie je ons dus ook voorbij komen:
From LPLG2010
Maar je ziet ook Napoliontische tijden, etc
From LPLG2010
From LPLG2010
Ook was er een modeshow, de kleding door de tijd heen. Best grappig, al die verschillen in zo'n kleine arena.
From LPLG2010
Ferry had zijn harnas weer netjes uitgestald staan, waar menige bezoeker toch even naar heeft staan kijken. Het is ook echt een gewaarwording als je zo'n ding ziet staan.
From LPLG2010
De veldslag was erg mooi opgezet. Hier zie je vanuit mijn plek bij de boogschutters hoe de hoge heren met elkaar aan het overleggen zijn. Kort hierna zullen ze de tafel omgooien en is het gevecht begonnen.
From LPLG2010
En deze prachtige regenboog boven het kamp van onze schotse overburen wil ik jullie natuurlijk niet afnemen:
From LPLG2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten