maandag 4 april 2016

Kasteeltuinen Arcen 26-28 maart 2016

De wintermaanden zijn voorbij gekropen maar eindelijk was ons eerste weekend kampement er dan weer. Pasen viel vroeg dit jaar.
Tegen de voorspellingen van de landelijke weermensen in waren de weergoden ons goedgezind en begon vrijdag de opbouw van ons kamp gezellig in het zonnetje en konden we onder de luifel weer is goed bijpraten na de winterstop.
Toen ik op de eerste dag van het drie daags kampement Arcen in de ochtend mijn ogen opende stond het zonnetje al lekker te schijnen en konden we uitzien naar een heerlijke lentedag, fantastische temperatuur voor de tijd van het jaar, helemaal om op een bankje de eerste zonnestralen te vangen zoals je ziet. 
Maar ja natuurlijk moest er ook gewerkt worden en na een goed ontbijt konden dus de Wapens en Harnassen uit het vet, tenten netjes, onze koopwaar uitgestald en de Boogbaan op en waren we klaar om het publiek te ontvangen en te vermaken met onze shows, vertellingen, activiteiten en gevechten. Gelukkig voor ons vielen de beloofde buien voor de zondag niet in de Kasteeltuinen en was ook de zondag een beste dag, helemaal met de gebakken appeltaarten uit onze Houtoven. 
De maandag wekte ons met zacht getik op de tenten en werden we wakker met het idee dat na drie dagen de beloofde regen zich vermoedelijk toch ging laten voelen. 
Er was een weeralarm afgegeven voor deze dag met waarschuwingen voor zware windstoten en (hagel)buien dus na wat extra haringen erbij geslagen te hebben, wij Brederodes laten ons natuurlijk niet bang maken door een beetje wind en gaan net als in de gevechten met opgeheven hoofd ook het gevecht met een vijand als de wind aan!
Helaas, de organisatie van dit evenement is door het verkondigde weeralarm van code geel genoodzaakt het programma voor dit evenement voor deze dag aan te passen, en hiermee valt dag 3 volledig in het wat.., nou ja eigenlijk in het zonnetje want wederom klaart het in de voormiddag heerlijk op, waait het niet harder dan een windkracht 5/6 en valt de beloofde ellende niet op ons hoofd en kunnen we afbouwen met het zonnetje op onze bol en met bijna drogen tenten ons naar huis begeven. 


Longbowman Rob

Geen opmerkingen:

Een reactie posten