woensdag 21 augustus 2013

750 jaar Montfort 17 en 18 augustus 2013


Een bijdrage van Amanda:

750 jaar Montfort
Dit weekend zijn we op kasteel  Montfort. 

We zijn ingehuurd om het 750 jaar bestaan een echt Middeleeuws tintje te geven.
En dat doen we dan ook samen met nog een aantal andere groepen. Ons kampement telt zeker 16 tenten. Daar staat wat! En een hoop "open" tenten. Dus er is veel te bekijken voor de bezoekers.

Ook de organisatie heeft het goed voor elkaar. Zo’n 200 vrijwilligers in kostuum (is dit het hele dorp?); een aantal loopt rond in het kampement en heeft zo zijn eigen rol. Onder andere als takken wijf, dief, wijnverkoper, wachter, melaatse... Kleine toneelstukjes die tussen onze activiteiten door lopen. En tijdens de veldslag een stel boeren die mee vechten met de re-enacters.
Zaterdag is de mooiste dag. Veel zon en veel bezoekers. Overdag en ook in de avond, de zogenoemde sponsoravond. Het waren er -voor ons gevoel- zelfs meer als overdag. Een lange dag….
Aan het einde van de middag komt onze barbier ook  nog in actie. William is zijn "gewillig" slachtoffer. Hij durft het aan en het resultaat is verbluffend….. er zit een heuse man achter dat vlasbaartje.


HOUDEN ZO, WILLIAM!
De zondag is wat minder, tenminste wat het weer betreft: bijna de hele dag regen.  
Zo kwamen er twee  Middeleeuwse dames met plastic regenjas... in "onze" tijd natuurlijk niet bekend!
Er  komen  bijna geen bezoekers en er is geen Middeleeuwse veldslag. Want uitglijden en harnas poetsen wil niemand. Iedereen moet schuilen en we kijken de wolken weg, want straks moeten we nog inpakken... het is op ieders gezicht te lezen. Jammer, een nagenoeg verloren dag.
Maar  de weergoden zijn ons toch een klein beetje goed gezind. Uiteindelijk hebben we nog een  schietdemonstratie kunnen laten zien met kruisbogen, longbows en karbietkanonnen en… levend doelwit.

                                    Speciaal voor dit spektakel gekomen: Ridder Mike.
Nagenoeg droog hebben we alle tenten in kunnen pakken. Het opruimen en inpakken liep als een goed gesmeerde machine… euhh… kanon op wielen.
En als afsluiting de groep die deelnam aan dit weekend...
1 opmerking:

  1. Wij hebben ons al gast van de Compagnie uitstekend vermaakt! Het was voor herhaling vatbaar!

    Groetjes
    Widoeghe

    BeantwoordenVerwijderen