maandag 2 april 2012

1 April: Den Briel

Ja, als eerste evenement van dit jaar zijn we in Brielle geweest om het geuzenleger een beetje te versterken... (als je de 100 jaar verschil even niet mee rekend)

De heren waren al snel aan het trainen:
Van 2012 Brielle

Deze tent stond er ook weer mooi bij:
Van 2012 Brielle
Yvonne heeft hard door gesponnen, zodat ze weer verder kan met haar vest:
Van 2012 Brielle
Met nieuwe hesjes stonden ook de boogschutters, en Mike klaar:
Van 2012 Brielle
Op zaterdag is Piet de gehele dag bezig geweest om voor het programma "voor god en vaderland" van de EO de presentatrice in en uit harnassen te helpen, te vertellen over de 15e eeuw en haar zelfs in de veldslag mee te laten doen. (hier alleen de camera):
Van 2012 Brielle
Op zaterdag mochten we met boten de stad Brielle proberen aan te vallen, wat niet leide tot inname, want het was geen 1 april... Wel was Ferry extra blij met zijn hoge laarzen, want dat riet kan een volwassen man niet volledig boven water houden...
Van 2012 Brielle
De boogschutters schoten zelfs even vanuit de boot, al was dat niet de meest effectieve actie.
Van 2012 Brielle
En op Zondag kwamen dan echt de Geuzen, met de boot de stad in nemen. Ze legden ergens anders aan, niet in dat riet, waren wel op 1572 ingesteld (en niet zoals wij op 1472 ;)). Prachtige dag, al konden wij de optocht op een gegeven moment echt niet meer volgen, want die ging gewoon op in de grote mensenmassa die naar dit evenement was gekomen!
Van 2012 Brielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten