dinsdag 14 september 2010

Mediaval Ruremonde

Het evenement in Roermond (Mediaval Ruremonde), afgelopen weekend, was ondanks alle tegenslagen en ontberingen toch weer zoals vanouds.
Helaas had het evenement niet doorgegaan als het niet lag aan de inzet van CVB en het Holtland genootschap.
From Ruremonde '10


De rede hiervoor was dat de gemeente de maand voor het evenement een goed tijd vond om het terrein eens flink om te spitten, er wat goedbedoelde kunst neer te legge en af te dekken met zo'n 30cm rul zand.
Dit was nog geen probleem want dezelfde gemeente zou ervoor zorgen dat op vrijdag rond 9 uur het hele terrein bedekt zou zijn met worteldoek en dat er houtsnipper aanwezig zouden zijn om rond de tenten te strooien.
Helaas schoot de gemeente hierin te kort.
Om 4 uur werd het worteldoek afgeleverd zonder de intentie het ook te gaan leggen, de houtsnippers leken verdacht veel op zaagsel en dus volkomen onveilig en smerig op een terrein met open vuur en wind.
Rond half 5 nadat Maarten de pottenbakker (de organisator) het huilen nabij stond hebben we met z'n allen proberen te redden wat er te redden viel.
Het resultaat was weer een gezellig kamp dat helaas op zwart kunstof doek stond.

Dit alles mocht de pret op zaterdag niet drukken.
Het weer was geweldig mooi, de mensen vrolijk, de organisatie blij.
La Bombarde heeft weer van zich laten horen op het terrein bij de Cristoffel Kathedraal.
Een duel van de 2 aanwezige Men-at-arms (Ferry+Peter H.) werd zeer goed ontvangen. Al is de lichtekooi waar het duel om ging nog niet klaar met de 2 vechtende heren. Iets wat volgend jaar opgelost zal moeten worden.

Helaas had La Bombarde haar beschermheilige laten huilen door met een enkele ladingen te schieten, want op zondag heeft het de hele dag geregend totdat Bor (de bombarde) met een flinke dubbele lading werd afgevuurd.
Hierna was het miraculeus droog, zodat we onze wederom zeiknatte spullen in ieder geval zonder regen konden inpakken.

We hopen dat de gemeente haar best doet om te zorgen dat we volgend jaar dit evenement weer gewoon op gras kunnen organiseren.

From Ruremonde '10
Ferry

1 opmerking:

  1. geweldige stukjes helaas wel erg weinig reacties ik ben geen forum bezoeker maar chapeau en een diepe buiging voor deze leuke stukejes keep them coming...groetjes didier belksma

    BeantwoordenVerwijderen