dinsdag 21 juli 2009

HOME

Afgelopen weekend zijn we in het HOME (Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven) geweest. Het was een evenement van maar lieftst 4 dagen. Het grootste wat we hier hebben geleerd is dat 4 dagen te lang is.
Het park was wel een geweldige plaats om te staan voor ons. Alles was goed geregeld! Schone en genoeg toiletten, veel en droog hout, water dichtbij en een goede communicatie met de organisatie (super Bas!). Ontbijt en lunch konden we ook gewoon halen, avondeten verzorgden we zelf.

Op donderdag avond waren we met maar liefst 3 mensen het kamp op aan het bouwen... Vrijdag hebben we heerlijk van de rust van het park kunnen genieten. Er was niet heel veel publiek waardoor we prachtig de tijd hadden voor de mensen die er wel waren, of voor onze eigen bezigheden.

Op zaterdag waren we al met wat meer mensen en op zondag lukte het zelfs om er uit te zien als een compagnietje. :D Op deze zondag waren er ook 2 mogelijk nieuwe leden: Peter (de 2e) en Alice.
Na de drukke zondag vielen we met z'n vieren in het grote open gat van de maandag. Er waren zeer weinig bezoekers; zo'n 5 families en wat schoolklassen. Maar de schoolklassen mochten niet bij ons kijken (er is er 1 langs geweest) en de families verspreidden zich over het hele park. Daarbij waren we al erg moe.


Maar goed, iedere dag had ongeveer dezelfde invulling. Dat hing er een beetje van af welke groepen er waren, maar ons programma bleef hetzelfde: om 13h wapenschouw en om 15.30h een veldslag.


foto Tijdens de wapenschouw werden alle soorten wapens en uitrustingen besproken en getoont aan het publiek. Natuurlijk mochten de aanwezige boogschutters even op het aanwezige harnas schieten!

foto De veldslag was op een zeer klein veld. Wij hadden niet genoeg mensen dus hebben we de partijen bijna eerlijk verdeeld tussen Cranenburgh en Brederode (wij dus).foto
Cranenburgh vocht voor de hertog-jan van Brabant en Brederode voor de graaf van Gelre, dus je raad al wie er meer steun kreeg van het publiek, aangezien we in Brabant waren... Hier vind je een filmpje van de slag.
foto


Helaas Ferry, you're a dead men...
foto Tussen de bedrijven door moesten er wat schermutselingen door het park heen plaats vinden in de verschillende wapenrokken. Omdat wij de "bezettende" partij waren maakten we af en toe de schout (Bryan) wat bozig, o.a. door een koude douche.

foto foto Dan nog even hulde aan Gert-Jan zijn nieuwe tent! Eigenlijk voor 1 persoon, maar ja, wel zo gezellig met z'n twee├źn! (rechts) En onze lieve beestjes die precies wisten wanneer het 5 uur was! (links)

foto


En zie nog even het prachtige eten van Piet:
Al met al een zeer geslaagd doch vermoeiend evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten